joulukuuta 05, 2009

karvalakkiosakilpailu Töysässä

(Seuraavasta tekstistä ja mielipiteistä kirjoittaja ottaa täyden vastuun itselleen. Mielipiteisiin ei ole voinut vaikuttaa ulkopuoliset lähteet, ainoastaan kirjoittajan oma kokemus radasta)



jeespoks joo. aamusta lähdettiin seiskan aikaan santerin kans ajeleen kohti tuntematonta, eli tässä tapauksessa Töysän kuntaa. 9:30 oltiin paikalla ja ei sitte ollu santerin kans mitää käryä et MIHKÄ PÄI, onneks sitte löydettiin ku muutamat kisaturistit osas neuvoo meidät vielä keskemmälle mettää.

kisa-alue taisi muistaakseni olla näitä jarvaston, hakolan lassin ja kumppaneitten omia maita minne sitte motolla oltiin järsitty aasiväyliä, ja tällä tarkoitan sitä 12 väylän lisäosaa, joka osoittautui ääryyden heikoksi. Puhutaan heikkouden ääriytymästä

Kisat normaalisti alkoivat poolien jaolla. mä santeri ja tapani eri pooleissa. Itse pääsin alkamaan suoraan 1 tiiltä ja tapani ja santeri aloittivat keskeltä rataa. Omalta kohdaltani aloitus meni suhteellisen nappiin ottaen huomioon radan huonon tuntevuuden ja oman tasoni täysin suorissa heitoissa, joita tarvittiin ensimmäisellä 13 väylällä noin 90 %. oma ekat 13 väylää +3 jolla oltiin vielä ihan mukavasti oman poolin johdossa. Tapani taisi painaa etu kympin ryöttäsen mukavasti -4 (santerista ei tietoo , mutta ei nyt aivan hirveesti kironnutkaan). nämä ekat 13 väylää sijaitsivat siinä hakolan lassin kämpän välittömässä läheisyydessä, josta sitten siirryttiin kauemmas soramontulle, jossa oli loput väylät eli 5.
18 väylää takana ja itse tilanteessa +6. omassa poolissa tässä kohtaa erittäin tasaista. Meikäläinen +6 muut +5 +4 ja matt watt current leader -3 tai jotain (ryöttäne). pitkä noin vajaan kilsan siirtyminen sitte sinne hehkutetulle 12 väylän lisäosiolle, joka oli sitte aivan hirveetä. 12 väylästä 5 oli ihan ok, 3 ihan semi OK ja sitte 4 semmosta väylää jossa ei ollu sitte mitää järkee.

Nyt jauhetaan nämä 4 väylää läpi

A) väylä 20 jotain 40-50m jossa kahden puun mando josta läpitte piti saada ja kori sijaitsi maasta noin 4,3 metrin korkeudella katkaistun männyn juurella. Jos heitit korin juurelle ni oli sitten äärimmäistä heittää 90 asteen kulmassa suoraan ylöspäin se sinne koriin. ei osaa tarkemmin selittää, joten kysykää tapanilta, joka joutu taistelemaan tämän asian kanssa.

B) väylä 24 jotain 50m suoraan korille. tästä aasiväylästä teki heikon siinä mielessä, että tiiltä oli korille suora väylä (ei mitää estettä), mutta mando sijaitsi noin 30m suoraan päinvastaseen suuntaan oikealla joka piti kiertää :D MIKSI? tilanteena oli se, että et mitenkään voinut heittää kiekkoa korille ekalla, tässä karsitaan ilman muuta 1 heitto pois koska se eka avaus piti vaan roiskasta sinne oikealle sen puun ohi ja sitten vaan lähestyminen suoraan vasemmalle korille. mä san kans et morjes.

C) väylä 25. ei tiä ees mitoista mitää ku kori oli periaatteessa tiiltä suoraan ni 30m pääs mut piti kiertää V eli V:n kulmassa mando. Tähän tuhlattiin semmoset 4 turhaa heittoo koska se väylä oli muutenkin HEEE-E-E-E-IKOIN! mandon kierron jälkeen olis saanu kuluttaa semmoset 670 l bensaa moottorisahas et olis saanu ees jonkinmoista väylää aikaseks. heitin tähän muistaakseni jotain 10 heittoo.

D) sitte tää väylä 26 :D herramunje. Ensinnäkin ei sitte MITÄÄN väylämahdollisuuttakaan. Sanoin tässä kohtaa radan suunnittelijalle (joka sattu oleen samas poolis), että tää avaus pitää vaan roiskasta tonne johki ja toivoo et kai se jostain puitten välistä menee. Ihan morjes. tästä ei voi kyl sanoo ees muuta. tää oli jotain alle sata metriä kai. kiinnosta ees muistaa. Tää väylä oli sama asia ku olsit koittanu heittää uimahallin tiiliseinästä läpi uimavalvojan koppiin kiekon. OOO--OON se helppoo.


Loput väylät joista 3 oli ihan semi ok ni semmosta sanottavaa vaan, että idea väylässä ihan jees, mutta yksinkertasesti moottorisahaa ni saa sitä väylää tehtyä, koska äärimmäisen vaikeeta. Tarkkuudella ei näis väylis niin hirveetä osaa ollu ku piti vaan toivoo, että menny sieltä välistä sitte. no meni se sattu meneen välistä mut kolahti sitte siihen seuraavaan puuhun. Näitä kolmee ja loppuja viittä väylää mieli sentään pysty käsitteleen. Ainut hyvä väylä tällä lisäosalla oli se viimminen 30 (jotain päälle 100 m), joka oli ihan jees. kahden mandon välistä vaan ja hieno väylä korille. jeespoks.
30 väylän jälkeen porukka kasaantui takasin hakolan kämpille ja oliko se ny sitte sillain et 7 parasta otti vielä 6 väylän finaalin. Lähettiin santerin kans välittömästi meneen, kun oma kierros päätetty.

raakaslaskupisteet (en tiä onko ees oikeita/tarkistetaanko niitä viä)

Tapani 112
Rossi 119
Santeri 131


Ynnäys päivästä

12 väylän lisäosa äärimmäistä heikkoutta, jossa hyvätkin heittäjät otti todella paljon plussaa. Kisa muuten oli hyvin järjestetty ja minkäänmoisia ruuhkia ei missään tilanteessa ollut. Kokoajan meidän pooli pääsi heittämään totaalisessa yksinäisyydessä. Tapanin poolin taisin kaks kertaa nähdä ku ne tuli vastaan.

en mene tonne enään IKINÄ

6 kommenttia:

  1. Aika lailla ollaan samoilla linjoilla Rossin kanssa. Aika erikoinen ja varsinkin loppupuolella erikoisuudenhakuinen rata, mutta nyt päivä jälkeenpäin tuntui aika jännältä siellä heitellä. Ja varsinkin toi omien korien väsääminen tuntui ideana siistiltä. Pitää selvitellä, jos tekis noita omatekoisia koreja muutaman semmosen minkä voi laittaa irtojalkaan, niin vois painaa omia kisoja vähä eri paikois. Esim siä viidentiän äijäs...

    VastaaPoista
  2. Joko on kemppikäsi kunnos, HÄ!

    VastaaPoista
  3. kuulostaa ihan kivalta kokemukselta :D
    onneks en lähteny, koska pääsin sen sijaan kiertämään Kirjurin ääryysradan

    VastaaPoista
  4. Joo oli paska alottaa sieltä uudelta puolelta ku kiinnosti NOLLA, jatkaa enää kisaa sen kurakakkalisäosan jälkeen. Muuten perusradois ei suurempia rutinoita, vähän ehkä liikaa 50 m par 3 ratoja. No eipä tartte tonnekaan enää lähteä!

    Hyvin kyl järjestetty ja mun poolis ihan asiallista porukkaa!

    Kotimatka oli kyl itessään jännittävämpi ku ite kisa, kun ei nähny MITÄÄN, se oli VÄHITEN mitä ihminen voi nähdä. Lamput aivan kurassa, lasi aivan kurassa. Oli pakko uskaltaa pysähtyä Kihniös, muuten ei kyl uskalla, peseen lasia ja lamppuja. Rossi oli kyl kerrankin hiljaa ja naama valkosena :D JA VITUT sanon minä!

    VastaaPoista
  5. oooooooolin mä hiljaa. kihniös kiepautin välittömästi kaikki

    VastaaPoista
  6. Se auto muuten EI ollu puhtain. Rekisterikilven numeroita ei näkyny yhtään. Tai itse asias en oo ollenkaan varma, että oliko siinä autos kilpiäkään.

    VastaaPoista