marraskuuta 22, 2010

Kauhajoki - EI NÄIN!

Kauhajoella tuli käytyä ensimmäistä kertaa kisamielessä (tai no ei meistä kukaan ollut käynyt koko radalla aiemmin). Todennäköisesti kävin myös viimeistä kertaa, koska lukuunottamatta mukavia poolikavereita, ei kisasta jäänyt mitään positiivista sanottavaa. Kaikki, mikä voi mennä pieleen, meni pieleen.

Aikataulu
Kisasta ei juurikaan ollut mitään ennakkoinfoa, ei edes frisbeeliiton foorumilla luvattuja infoja.

Oikeastaan tiesimme vain että kisan piti alkaa klo 11, mutta meille osattiin kertoa jo aamulla että aikataulu on vähän venyvä käsite täällä päin. Siinä 11 aikoihin taisi juuri ilmoittautuminen alkaa, ja kisa lähempänä puolta päivää.

Lisäksi jos sovitaan että heitetään 23+9 väylää, niin ei siinä nyt ole mitään mieltä pitää 45 minuutin tauko välissä. Heti perään vaan.

Pelaajakokous
Pelaajakokouksessa selitettiin joitakin hieman erikoisia sääntöjä, mandoja ja obeita. Esim tiet oli obta, mutta jos heitti tien yli väärälle puolelle, oltiin taas sisällä. Niin sanottu "2m sääntö" oli voimassa, koska "puut on suunniteltu niin"?!? Ja vielä taputtaa piti talkooporukalle, joka oli käynyt tiit putsaamassa.

Kun kisan alussa selitetään kohtalaisen yksiselitteisesti että vain tiet ovat OB-aluetta ja molemmat puolet tiestä ovat pelialuetta, en oikein voi käsittää kuinka kisan järjestäjä ITSE tuomitsee vittuillen heiton OBksi kun se selvästikään EI ole tiellä. Lisäksi toinen heitto joka päätyi kävelypolulle tuomittiin OBksi, koska "no on nää polut aina ollu OBta", vaikka pelaajakokouksessa ei mainittu kävelypoluista mitään.

Lisätään nyt vielä että mr Nieminen yritti omassa poolissa tuomita OBksi toisten heittoja vaikka ne olivat selvästi tien penkalla, jonka hän itse erityisesti mainitsi olevan vielä pelialueella.

Itse kisa
Odotellessa ja seisoskellessa ehti sitten jo varpaat ja muut paikat jäähtyä tai jäätyä sen verran reilusti että kierroksen aikana piti sulatella varpaita puhaltelemalla ja hieromalla.

Kun heittämään päästiin, havaittiin että tiit olivat tietysti puoliksi lumen ja jään peitossa. Ei niiltä jalakatkaisutiiltä olisi kyllä sen paremmin heittänyt vaikka olisi kunnolla putsattukin. Talvikisoissa betonitiit PITÄISI KIELTÄÄ, tai vaihtoehtoisesti ilman muuta sallia tiin takaa tai vierestä heittäminen. Jäisiltä betoneilta heittämisessä ei ollut v****kaan järkeä. Esimerkiksi meikäläisen kisa kesti 3 heittoa, koska jo toisen väylän tiillä liukastuin ja reväytin takareiteni pahemman kerran.

10€ osallistumismaksulla voisi olettaa että edes voi heittää.

Jos kisassa on 7 ryhmää ja väyliä on 23, niin miten helvetissä ryhmät voidaan lähettää -peräkkäisille- väylille, niin että joudutaan odottamaan 10 minuuttia jo toisella väylällä? Jos järjestäjillä olisi edes alkeellista osaamista ja kiinnostusta, ei tätä VOISI tapahtua.

Rata
Tämä ei tietysti suoraan liity tähän kisaan, mutta ei radastakaan jäänyt kyllä yhtään mitään positiivista sanottavaa. Tiit ovat ala-arvoisia, minkäänlaisia opasteita ei ole missään, väylät menevät ristiin rastiin toistensa yli useassa paikassa, väylät kulkevat tien YLI ja vieressä joten osa niistä on selkeästi vaarallisia, yhdellä väylällä heitetään urheilutalon seinään, korit ovat huonoja ja huonossa kunnossa, 1km siirtymä näin tukkoisella radalla on melko huono idea, suurin osa väylistä on heikon ja surkean väliltä.

En ole vielä kovin valtavasti eri ratoja kiertänyt, mutta Kauhajoen uimahallinpuisto on kyllä sieltä heikommasta päästä. Täysimittaisista radoista selvästi surullisin esitys mitä olen nähnyt.

Yhteenveto
Jos joku homma toimi 80-luvulla, ei se välttämättä toimi enää vuonna 2010. Eikä se että joku on "aina tehty näin" tarkoita että se on koskaan ollut järkevää.

Herää Pohjanmaa! Homma on nyt todella hataralla pohjalla.


Tomoottajien edesottamukset
Meikä loukkaantu, Harri oli raakas kunnos ja Juura heitteli vähä mihin sattu. Saavutukset ei ollu suuria.

5 kommenttia:

  1. Lisätään vielä, että kun pelaajat heittävät OBlle, ei odottaisi järjestäjiltä ja katsojilta VITTUILUA siitä.

    Otin siinä kisan viimeisellä heitollani jo pienen hermostumisen, joten pyydän anteeksi että pyysin kohteliaasti heittämään sen mun OBlle pomppineen kiekon "vaikka vittuun".

    VastaaPoista
  2. Lukija varmaan rivien välistä osas päätellä, että "finaalissa" 7 ryhmää 9:llä väylällä, joista 8 menee toistensa yli hämähäkinseittinä, ei ollu fiksua.

    Välillä kuulu foree 4 suunnasta yhtä aikaa.

    VastaaPoista
  3. http://tomoottajat.blogspot.com/search?q=viimmesen+kerran

    kannattasko joskus uskoo näitä asiantuntevia kierrosraportteja. kauhajoki on ehdottomasti päin vittusin paikka maailmas ja se vitun hintti korimyyjä vois vetää vaikka vitun päähänsä.

    VastaaPoista
  4. Tiesin tarkimmin jo etukäteen, että siä on KAIKKI PÄIN VITTUA! Sirkusapina järjestäis paremmat kisat.

    VastaaPoista
  5. Mennään sinne KAIKKI ens vuonna ja fernetään, tahitaan ja ryitään pahimmin, pahimmas kunnos.

    Koitetaan voiko heittoseura saada radalle porttikiellon.

    VastaaPoista