toukokuuta 13, 2010

5-tienristeyssaarna

Tähän mennessä on menty ihan suunnitelmien mukaan ja hommat ovat edenneet nätisti, mutta nyt on aika ottaa vähän negatiivista palautetta kehiin. Rataahan EI ole vielä virallisesti avattu, vaan sitä on tarkoitus heittää toistaiseksi vain testimielessä JA samalla siivota ja huoltaa ja rakentaa. Tästä tuli nyt vähän tämmönen saarna, mutta toivon että kaikki lukisivat sen ajatuksella.

Radalla ei vielä ole liikkunut kuin Tomoottajien omaa porukkaa, joten nämä moitteet menevät nyt varmasti oikeille kohteillensa perille, ja toivon että uskalletaan myöntää, tai vähintään ottaa opiksi, jos heti valahtaa löysät housuun.

1. Helvetinmoinen määrä roskia. Mitä vittua? Ette te jätä karkkipapereita, tölkkejä, muovipulloja, tupakkiaskeja, sikariaskeja ja muuta paskaa pitkin rataa ja erityisesti korien päälle! Ehkä ihan laavun vieressä olevia roskia lukuunottamatta ne on varmasti Tomoottajien jäljiltä. Mä olen nyt jokaisella kerralla kerännyt bägin taskut täyteen sitä paskaa, ja toivon että ei tarvisi joka kerta sitä tehdä.
Jos jaksatte kantaa roskat mettään, jaksatte kantaa ne poiskin.

2. Ratatalkoot. Aluksi sovittiin, että siivotaan vähintään jokus roskakasa, tai ainakin muutama risu väyliltä joka kerta kun käydään heittämässä. Onko siivottu? No tähän syyllistyn minäkin välillä, eikä sitä nyt joka kierroksella tarvi siivota, mutta koettaakaa muistaa, että se rata ei valmistu koskaan, jos sitä ei myös tehdä. Toistetaan, että se rata EI ole vielä auki, eikä siellä edes pitäisi heittää ennen kuin se on valmis.

3. Puiden kaataminen. Tämä meni jo sitten raakasti yli meikäläisen hilseen. Kuka kaatoi 2 strategista puuta nelosen väylän alusta!? Siellä on nyt kaksi pienehköä puuta kumollaan keskellä väylää ja koko väylä on periaatteessa pilalla. Nyt siinä ei tarvitse kuin heittää kovaa, tarkkuudella ei ole mitään väliä. Luultavasti pitää jättää koko väylä nyt pois ja kehitellä jotain muuta. Että tattista vaan.

Ei SAATANA, ei siellä nyt omin päin ruveta puita kaatamaan ja pilaamaan väyliä. Jos joku väylä on liian vaikea (tai omasta mielestä paska), niin siitä voi kyllä tulla urputtamaan foorumille tai mulle tai suunnittelijalle ja voidaan miettiä muutoksia, mutta luuletteko, että Phil Mickelson kiertää Augustaa vesurin kanssa? Tää otti kyllä meikäläistä päähän jo aika raakasti.

17 kommenttia:

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Ei kai Tomoottajis oo noin surkeeta sakkia!? Saa sitte samantien lähdön, jos tollasta puuhataan. Ja keritään viä kulkuset mennes. Prkl.

    Tosin onhan se mahdollista et joku armeijan porukka on siä käyny rellästämäs.

    VastaaPoista
  3. Onhan se periaattees mahdollista, mutta ei o. Esim noi puut on keskeltä väylää hevonkuusesta, mitä EI voi löytää, jos ei tiedä missä se rata menee. Ja ne on vaan joku vituspäissään ottanu ku on osunu niihin, varmaan järkeilly että se "parantaa" väylää.

    VastaaPoista
  4. Täyttä asiaa! Mua kans oikeen VITUTTAA ne roskat siä! Saatanan pellejä jokanen, joka sinne tieten tahtoen jättää roskia! Jos näen jonku heittävän jotain ympäristöön kuulumatonta maahan ja jättävän sen sinne, vedän SAMAN TIEN KUOKAN PÄÄLLE! Tämä vaan tiedoks kaikille kusipäille.

    Ja JUMALAUTA! Ette te SAATANA kaada niitä puita omin päin!! Ku ei ne mettät ny ensinnäkään oo Tomoottajien ja vielä vähemmän kenenkään jäsenen omaisuutta. Helevetin mulliturvat! Käyttäkää ny hiukan järkee! Tapani tota rataprojektia vetää ja kävi kiertämäs Meresmaan kans kaks päivää siä 15h päiväs! Jumalauta! Tapani varmaan tietää mitkä puut sieltä kaadetaan ja mitkä jätetään pystyyn. Oliko niissä puissa punasta spreitä??? Ei saatana ollu! Tarttis niin täräyttää suun päälle.

    Ei täs muuta tällä kertaa.. SAAAAAAAAAATANA!!!

    VastaaPoista
  5. tapanilta hieno saarna nyt. Ite kans en ymmärrä tota roskien jättämistä. tää tuli ny meikälle ihan uutena. KUKA VITTU ON KAATANU JOTAIN PUITA. JUMALAUTA. jos taustalta löytyy tekijä joka on halunnu helpottaa rataa ni viittiskö ilmottautua. syynä voi kyllä olla joku muukin selitys.

    VastaaPoista
  6. Yhdyn Jarmon kommenttiin 100%.

    VastaaPoista
  7. Roskaaminen on juu sellanen asia mikä mulla kans pistää vihaks. Ainoat jätteet mitkä multa iteltä luontoon jää on tupakantumpit, ja nekin suurinpiirtein taittelen tasakylkiseks kolmioks ja hautaan 8,5 cm syvyiseen koloumaan. Kerran oon radanpuolikkaan vetäny kahdesti läpi ja myönnettäköön, että tuolloin tuli kyllä havaittua juomapulloa ym rytöä, jotka olisin voinut roudata pois. En kuitenkaan oikein haluais antaa roskaajille vaikutelmaa, että jatkakaa vaan, kyllä ne jätteet sieltä aina mystisesti katoaa. No joo, jos kaikki ajattelis noin, niin rata olis ensilumen aikaan täynnä romua. En vaan tykkää toisten paskoja siivota, mutta pakko kai se on jos tuo meno jatkuu. Se on selvä, että jos jonkun yllätän radalla roskaamasta, niin teen kyllä mielipiteeni selväksi. Sellaisella äänellä, ettei tarvitse kysyä "Mitä sanoit?". Ja tosiaan varotan, että Jamolle älkää vaan jääkö kiinni, jos hampaissanne on vähääkään tunnearvoo.

    Sit tää talkoojuttu. Ittellä olis kyllä sillon tällön päivisin aikaa käydä väyliä raakkaamas, mut kun mä en oikein tiedä että kuinka syväätten ja leveelti sieltä on hyvä missäkin kohdin karsia. Kyllä mulla nyt maalaisjärkeä on jonku verran, että tajuan, mitä tarkottaa väylät puhtaaks, mutta ettei sitten vaan syytettäis jonku strategisen roskakasan siirtämisestä. Siellä ekalla talkooreissulla jMm. (jälkeen Meresmaan) kun oli vähän erimielisyyttä raivattavan alueen koosta, etenki leveyssuunnassa. Kun en silti turhaakaan työtä haluaisi tehdä. Nyt testireissulla tyydyin vaan lähinnä heittelemään risun pari syrjään sieltä mihin oma kiekko tippu.

    Mut tos puiden kaados on kyllä ehtaa talkoospirittiä. Jos kyseinen metsuri haluaa oikeasti auttaa, niin varmaan mielellään myös karsii irtorisukot, räjäyttää kannot ja pätkii kaikki lojuvat irtorangat hakkeeks, eiks je? Mitä nopeempaa, sitä nopeempaa.

    VastaaPoista
  8. Okei, otetaan vähä sanoja takasi. Taisi sittenkin olla jotain vanhoja runkoja joku vaan siirtäny keskelle väylää ko tarkemmin katottiin. Mutta sovitaan ny sitte, että ei mennä kaataan puita.

    VastaaPoista
  9. Vaikkei tämä meikäläiselle ihan kauheasti kuulu ja haise mutta nyt ei vedetä ihan hirveen hyvää.
    Tämä on ollut ihan mielenkiintoinen blogi ja hyvää juttua on ollut mutta joku raja messomisella ja huutamisella ja kiroomisella kai pitäis olla?
    Tätä käsitkseni mukaan lukee muutkin kuin "sisäpiiri" ja se kuva mikä tämmösestä tulee ei ainakaan ole kauhean.. mediaseksikäs vai mikä tähän pitäisi laittaa.
    Ja varsinkin kun kuulin jotain juttua että meinaatte jotain junnu koulutusta pitää...
    Isät ja Äiteet tykkää lukee tämmöstä että mihinkäs se meidän pikku kille onkaan menossa harrastamaan.


    Varsinkin kun tää on kai liittyy jotenkin Tomoottajat Ry:n toimintaan tämä blogi.


    seemmosta.. saa laittaa kuokanpäälle

    VastaaPoista
  10. No eihän tää blogi nyt mihinkään toimintaan suoraan liity, eikä ennenkään ole mitään sensuuria harrastettu.

    Tässä blogissa on sana vapaa, eikä kovin herkästi lähdetäkään rajottamaan. Nyt oli vielä syykin sen verran selkeä, että joka tästä herneet vetää nenäänsä saa vetää sitte ihan mitä tahansa ihan mihin tahansa, ja vaikka sitten pysyäkin poissa sieltä radalta.

    Vaikka rata ei "meidän" oma olekaan, vaan aluetta vuokrataan ja rata on vapaassa käytössä, niin kyllä se nyt vaan tässä vaiheessa pitäisi kunnossa olla, jos kerran rataa ei vielä edes ole missään julkaistu, eikä sitä ihan oikeasti kukaan osaa vielä randomilla käydä heittämässä, vaan kaikki se paska on oman porukan jätöksiä.

    Ja on tästä jutusta selvästi otettu oppiakin, koska jo eilen oli hyvin porukkaa radan kunnossapitotöissä, vaikka taas uutta roskaa löytyikin. Kuka muuten juo Batterya ja polttaa Goldfieldiä(vai mitä se ny olikaan)? Jos pidät hampaitas arvossa, jätit viimisen kerran jättees radalle.

    Ei mitään antipatioita Sakua kohtaan, joka varmasti asiansa hoitaa kunnolla, mutta mä ainakin seison näiden saarnojen takana, ja Jarmon kommentin varmaan osaa jokainen lukea sopivalla suodattimella.

    VastaaPoista
  11. Jatketaan nyt vielä sen verran, että seuran virallinen blogi on http://frisbeegolfkankaanpaa.wordpress.com/ ja tiedotus hoidetaan foorumilla ja fgr.fin ratablogeissa. Tää blogi nyt on tämmönen jäsenten oma tuuletuskanava(sekä hyvien suoritusten, että korvienvälisauhujen).

    Kirjotukset julkaistaan käyttäjien nimissä, ja kirjoitusoikeus on kaikilla, jotka sitä on halunneet. Pitäiskö laittaa joku disclaimer johonkin?

    VastaaPoista
  12. Metka juttu muuten, että nuo kaks pahinta kiroajaa ja melttoajaa on sertifioituja lastensuojeluspesialisteja. Toinen nyt vielä lukuja vaille, mutta kuitenkin.

    No joo, onhan tämä kielenkäyttö täällä välillä melko karkeaa, mutta jos pelkästään sen perusteella joku ylisuojelevainen perheenpää kieltää silmäteriltään lajikontaktit, niin ehkä se balettikoulu on sitten pikku killelle se parempi vaihtoehto (se vasta onkin raadollista touhua, ainakin Simpsonien perusteella).

    Noh, ei friba nyt mikään äijälaji kuitenkaan ole, mutta mun mielestä se on ihan ok, että puretaan tuntoja jos vähän vi... harmittaa. Sellanen äärivarhaisteiniryhmien v-kieli taas on asia erikseen. Jokainen siis miettiköön tykönään, päästääkö ilmoille liikaa voimasanoja, vai sopivasti. Täyssensuuriin nyt ei kai tarvitse lähteä. Tämähän on kait edelleen jäsenten blogi, ei seuran virallinen ilmoitustaulu.

    Asiallinen havainto silti.

    EDIT: Jaaha, Tapani oli jo ehtiny väliin.

    VastaaPoista
  13. No joo. Otetaan vähä takasin tota pahinta kiroomista. (otinko ny) Enkä mä ketään suun päälle vedä. Otan vaan kiinni pouwerkraivelista ja pistän syömään roskat.

    Painetaan semmosella sitte..

    VastaaPoista
  14. Huomenta vain.

    Tapanote paino:
    "No eihän tää blogi nyt mihinkään toimintaan suoraan liity, eikä ennenkään ole mitään sensuuria harrastettu."

    Eihän tämä varmastikaan ole mikään virallinen Ry:n tiedotuskanava tjsp, mutta kuka sen tietää?
    (Tossa plokin otsikossahan on islolla että tomoottajat dg ry )
    Esim. ku googleen heittää tomoottajat niin ekaks tämä ploki siihen paukahtaa, mikä on todella hyvää mainosta ry:llenne. Mutta onko se sitten pelkkä mainos kun sisältö on vähän miten sattuu?

    Siis en mäkään mihinkään sensuuriin usko ja huonohan semmonen on mutta kannattaa aina miettiä sitä imagoo. Tärkeintä on miltä näyttää.
    Ja se ei näytä hyvältä kun jäsenistö pauhaa toisilleen että ei hoideta hommia.
    Tommoset kannattaa pauhaa jossain mihin suurellä yleisöllä ei ole pääsyä tai ainkaan ei suoraan yhdistä sitä ry:N viralliseen toimintaan.

    Mutta tämä on vain tätä imagoo katto. Miljoonapisnes niin imakosta kannattaa pitää huolta.

    Mutta siis asiasta olen kyllä samaa mieltä että roskaaminen ja häröily ja kaikki muu huono toiminta on huonoa toimintaa eikä kannateta.
    Jarmo voi syötää niille kaiken. Aamupuuronkin.

    VastaaPoista
  15. Juu, tästä blogin linjasta on käyty joskus keskusteluakin, ja silloin päädyttiin siihen, että sen saa kirjottaa, minkä kehtaa omalla nimellään (nimimerkillään) kirjottaa. Tietenkään mitään sopimatonta ei kirjotella, mutta voimasanoja ei tarvitse vältellä.

    Ja mitä tulee tohon aiemmin mainittuun lasten/vanhempien huomioonottamiseen, niin jäsenistöstä osa tekee töitä lasten kanssa , osa ison rauhankasvatusjärjestön jäseniä, osalla on omia lapsia ja loput on vaan lapsellisia.

    Eli kaikin tavoin kannustetaan lapsia ja nuoria osallistumaan lajiin, ja nämäkin moitteet ja ferneemiset on vain ja ainoastaan aikuisille ihmisille, joiden pitäisi tietää paremmin.

    Joka tapauksessa erittäin hyvät puheenvuorot Sakulta (ja muiltakin), sillä varmasti itse en (eikä ehkä muutkaan) ole liikaa ajatellut että luomme tällä blogilla jonkinlaista imagoa seuralle. Lähinnä tämä on ollut yleinen pulinapalsta jäsenille, joka on tarkoituksella erotettu "virallisemmista" foorumeista eli edellämainituista kanavista.

    Toki lajin ja toiminnan levitessä voisi täälläkin vähän järkeillä enemmän ennen kirjoittamista, mutta toisaalta mahdollisimman läpinäkyvä ja vapaa touhu mielestäni kuuluu fribaamiseen. Ja jos joku meistä haluaa huutaa kurkkunsa käheäksi, annetaan siihen mahdollisuus, kunhan pysytään lakien ja asetusten rajoissa, eikä puhuta pahaa kenestäkään henkilökohtaisesti.

    VastaaPoista
  16. Eksyin tähän blogiin ja pakko kommentoida muutamalla sanalla:

    Ensinnäkin, sieppaa todella syvältä tuo roskaaminen, saati Myllymäen radan sabotointi!

    Teininuoren äitinä en niinkään ole huolissani blogin kielenkäytöstä, kyllä jokainen ymmärtää että salamat lentää kun oikeasta aiheesta suivaantuu (ja lapsi suodattaa kyllä siinä missä aikuinenkin).

    Olisin huolissani jos blogikeskustelut liikkuisivat alueella esim: "Vedettiinpä tänään rata läpi kolmella promillella". Onneksi tästä minun ei tarvitse huolestua - kisat ovat aina tervehenkisiä ja tasapuolisia kaiken ikäisille.

    Tomoottajien perustajajäsenten elämänarvot ovat kohdallaan. Iso kiitos ja kummarrus talkooväelle ja priimusmoottoreille - olisipa Teitä maailmassa enemmän! Olette kaikki lastensuojeluspesialisteja isolla L:llä, niinkuin meidän jokaisen tulisi olla!

    VastaaPoista
  17. Iltamaa,

    laitetaan nyt vielä tällainen selvennys kun näyttää että asioista pimitaan taas ne asiat mitä niistä halutaan poimia ;) Niinhän se aina menee.

    Eli en mitenkään ole epäillyt tai kritisoinut etteikö nämä nimeltämainistemattomiksi jääneet lastensuojeluspesialistit tietäsi mitä tekisi.

    Kritiikki ei kohdistunut siihen kritiikki kohdistui siihen mitä tällä aiheitetaan sille miltä homma näyttää sen ulkopuolisen silmistä. Eivät kaikki tiedä että ryhmässä on tällaista tietotaitoa. Niille jotka sen tietävät tämä on tietenkin päivän selvää että ko. kielenkäyttö ja muu käytös ei tietenkään ole aivan samanlaista IRL ja varsinkaan lasten läsnäollessa...
    Mutta niiden "sinä-kuvaan" jotka eivät tiedä asioista tämä voi vaikuttaa negatiivisesti..

    Ja tulipa tuossa vielä jokupäivä mieleen että eivät kaikki sponsoritkaan välttämättä halua sponsoroida tahoa jonka ensimäisestä googlehausta tulee vittusaatana silmille.

    Mutta lopuksi vielä. Tässä ei ole mitään henkilökohtaista (joistain teksteistä ehkä sellaista suhtautumista paistaa läpi ;) kunhan vaan suppoan asioista. Elkää kusko muroihin.

    VastaaPoista