lokakuuta 19, 2009

Myllymäki 11 Avoimet parikisat 18.10.2009

Siinä ne parikisat ny sitte meni. Kyyyyllä siä paljo väkee oli. Peräti 8 tyyppiä saapui paikalle sovittuun aikaan klo 12. Siihenkin mahtui jo kaksi yllätysosallistujaa Tampereen suunnalta. (ootteko tamperelaisia? emminätiä..) Kilpailun alussa päätimme, että osallistumismaksua ei ole ja heitämme ns. Myllymäki 11 -radan kaksi kertaa.

Kisa aloitettiin kevyessä lumisateessa parien "arvonnalla". Vierailijat olivat yksi pari. Muut olivat minä&Opa, Tapani&Misi ja Röppänen&Rossi. Arvonnan jälkeen siirryimme ykkösen tiille toiseen arvontaan. Ollilla oli taskussa arvontalipukkeita seuraavasti: 7*worst shot, 7*best shot ja 8*alternate shot. Näistä vedettiin sattumanvaraisesti yksi lipuke joka väylää kohden. Kuten arvata saattaa, kaikkein vaikeimmille väylille osui aina "worst". Isoja eroja joukkueiden välillä tuli heti alkumetreillä.

Kahdelle ekalle väylälle arpa heitti alternate shotin. Tässä kilpailumuodossa joka parista yksi heittäjä avaa. Toinen jatkaa siitä, mihin kiekko päätyi ja näin jatketaan, kunnes kiekko on korissa. Parikilpailumuodoista alternate shot vastaa eniten tavallista yksilöheittelyä. Kolmosväylälle, eli järven ylitykselle Opan taskusta nousi yllättäen worst shot. Tämä on kaikkein karuin kilpailumuoto. Worst shotissa aina molemmat heittävät ja muut joukkueet saavat päättää kumman heitosta jatketaan. Näin jatketaan, kunnes molemmat saavat kiekon koriin - raakaa touhua. Kolmosella ei tämä vielä aiheuttanut eroja, kun kaikki onnistuivat. Neloselle nousi myös worst. Vain minä ja Opa saimme molemmat avaukset saarekkeelle ja tulos par. Muille +2, +4 ja +5 - eli ryättäsiä eroja.

Vitosväylälle nousi ensimmäinen best shot. Tässä, kuten worst shotissakin, molemmat heittävät joka heiton ja joukkue saa itse päättää kummasta jatkaa. Best shotissa luonnollisesti riittää, että toinen saa kiekon koriin. Birkkuja pitäisi tulla helposti. Kilpailun ensimmäinen birdie nähtiin kutosella, ns. pururataväylällä. Rossi avasi euroopan hienoimman heiton korin alle, josta Heikki sai laittaa kiekon kuppiin. Noilii! Kyseessä oli alternate shot.

Ensimmäinen kierros oli erittäin tasainen. Väliaikatulokset olivat 40, 40, 40, 41. Toiselle kiekalle lähdettäessä oli lumisadekin jo hellittänyt ja sää oli mitä parahin. Eka väylä mentiin nyt best shotilla ja 7 seuraavaa väylää samalla kilpailumuodolla kuin ekalla kiekalla. Aika erikoinen tuuri. Kilpailu pysyi suhteellisen tasaisena ihan loppuväylille saakka ja voitto ratkesikin vasta viimeisellä reiällä.

Minä&Opa johdimme kisaa kahden heiton erolla joukkueeseen Tapani&Misi. Viimeinen väylä oli alternate shot. Oli Ollin vuoro avata. Opa paino suoran heiton midarilla siten, että kiekko ei edes käynyt "kentän" puolella, joten joutuisin avaamaan uudestaan tiiltä. Tapanin avaus lähti tomolla ja Dessu painui tekojärven pohjaan. Etäisyyttä koriin jäi +10 metriä. Minä avasin tiiltä pommihyssän, joka putosi lähelle koria, mutta skippasi tielle - OB. Tilanne oli seuraava: Tapani&Misi:lle olisi riittänyt bogey tasapeliin sillä oletuksella, että Opa epäonnistuu putissaan, joka oli 7-8m ja puun takaa. Misi kuitenkin "puttasi" kymmenmetrisen puun alta polviltaan kuppiin ja Opa oli pakko-onnistumisen edessä. Pitkä putti vaikeasta paikasta oli tällä kertaa liian kova pala purtavaksi ja näin Tapani&Misi nappasi ansaitun voiton yhden heiton turvin. Hieno ja jännittävä kisa! Kisan jälkeen vielä painoimme Myllymäen normiradan ja pro-radan kertaalleen.

Tulokset

5 kommenttia:

  1. Toisella kierroksella vedettiin muuten aika paljo paremmin keskimäärin ku ekalla.

    VastaaPoista
  2. Kivat kisat oli kaikinpuolinpäin. Mulla kun oli vielä hyvät kengät, niin ei edes varpaita palellut, mikä taisi joitakin haitata.

    VastaaPoista
  3. Juu, kenkien piikkiin surkeat alkukierroksen putit.. :)

    Mahtavat kisat, vaikka porukkaa ei paljoa ollutkaan. Pelimuotojen arvonta oli pistooleinta ja sekin vielä ku hankalimmat pelimuodot sattuivat vielä juuri hankalille väylille! Mielenkiinnolla odottaen sitten joskus Viidentienristeyksessä parikisoja, ku kaikkia pelimuotoja saa koko kierrokselle mahtumaan 6kpl.

    VastaaPoista
  4. Oli kyllä huippu kisa. Harmittaa vaan oma suoritus päätös väylää, ku pää ei kestäny yhtään. Ensin umpisurkee avaus, sitte vielä heikko putti tasotusyrityksessä. Ei o kisahermoja saatana.

    Kaikkiaan kisasyteemin oli kyllä onnistunut, vaikka itte sanonki. Pelimuotojen arvonta toi mukavaa jännistys, vaikka tosiaan erikoisesti tuli suurimmalle osalle väylistä molemmilla kiekeillä sama pelimuoto. No ei se menoo haitannu.

    Paritkin oli kait melko tasasia, siis sekä parit keskenään, että parien jäsenet keskenään. Niin sanotuilta paremmilta osapuolilta nähtiin karkeita epäeonnistumisia, jotka sitten niin sanotusti heikommat osapuolet paikkasivat. Best shotissa ja worst shotissa ainakin näppituntumalta kaikissa pareissa molempien heittoja tuli valituksi suhteellisen mukavasti.

    Loppukaneettina täytyy kyllä vielä hehkuttaa, että parikisa on kyllä huippu pelimuoto. Näitä tarttee jatkos painaa huomattavasti useammin.

    VastaaPoista
  5. Samaa mieltä Ollin kanssa. Ihan huippu tommonen parikisa. Ja omasta kisasuorituksesta vielä sen verran, että aikamoista takkuamista oli etenkin ekan kierroksen alkupuolella. Jotenki oli vaan jääs. (jopa kirjaimellisesti) Ei tosiaan mistään parista voinut eritellä "huonoa ja huonompaa" heittäjää.

    PS: on se hyvä, että Äxtiäkaliperi on nyt tekojärves, ni voi palata Dessuun takasin.

    VastaaPoista