lokakuuta 06, 2009

Parikilpailut Myllymäessä? Juu, juu, mutta koska?

Noniin, nyt kun Kankaanpään mestarit on saatu selvitettyä, niin vois järkeillä viä tähän syyskaudelle Tomoottajien, ja vähä muidenki, parikilpailuja. Semmosen vähä toistakytä henkee tästä meidän aktiiviporukasta sais varmaan kokoon viä suht helposti.

Parit luonnollisesti arvottais. Vois ottaa jonkunäkösen arvontakorisysteemin, ettei ihan kaks parasta paina samaan tiimiin, vois olla tylsää. Vois painaa pienen osallistumismaksunki, ja rahat tietysti parhaalle parille tai parille parhaalle parille. Sitte mentäs pari kuustoista kiekkaa Myllymäen pro-rataa ympäri, käyttäen erilaisia parikilpailu sääntöjä. Pistelaskuun vois kehittää jonku systeemin sitte, esim. formulatyyppiset pisteet aina kiekan sijotusten mukaan tai jotain. Toki voi vetää ihan perus yhteistulostakin, mutta varmaan pieni variaatio tois lisäjännitystä. Linkin takaa vaihtoehtoja parikilpailumuodoille.

http://www.pdga.com/rules/rules-for-doubles

Miltäs kuulostais? No hyvältä tietysti, kaikki vastasivat. Ainut vaan, että syksy/talvi saapuu vauhdilla, joten ajankohdan kans voi tehdä tiukkaa. Tällä viikolla näyttäis vielä olevan komiaa keliä, mutta toki ajankohta pitää olla joku viikonloppu. Ja varmaan joku muutaman päivän (tai muutaman tunnin!) varotusaika olis kova.

Heittääkää kommenttia ajatuksesta, ajankohdasta ja muusta aiheeseen liittyvästä.

22 kommenttia:

  1. Kuulostaa tosi hyvältä. Miltä 16.-18.10 viikonloppuna kuulostaisi? Ehtis paikat parantua, ettei tarvi Ice Poweria joka reissulle ostaa erikseen, ja muutamaa kiloa buranaa.

    VastaaPoista
  2. Juu mikä ettei, mukana varmastikin ollaan. Toisaalta 17.10. olis Julkujärvi Open, johon vähän tekis mieli mennä.

    VastaaPoista
  3. Ihan pistooli idea! Kannatetaan. Tosiaan tulevan viikonlopun oon kiinni Klaukkalas, mutta tuo Misin ehdottama 16.-18. lokakuuta vois olla kova. En vielä lukassu noita pistesysteemiehdotuksia, mutta eiköhän Tapanilla oo siihen joku "ylivoimasesti paras, näin se on tarkotettu vedettäväks" -pistelasku tiedossa. JEHU!

    VastaaPoista
  4. Niinno, jos Tapanilla on 17. pvä Julkumukavas jotain nii voi sen 18.pvä sunnuntaina painaa?

    VastaaPoista
  5. Juu, no kyllä mäki tuun Julkuäijän painaan seolla sitte!

    VastaaPoista
  6. juu 18 päivä vois olla lähellä syräntä. Tuun saatana 7 romillen kännis sillon nyy jorkista eli voisin just kereetä kisoihin JUUUUUUVUKSIS

    VastaaPoista
  7. Pitäskö parikisaan painaa joku osallistumismaksu + pari pikkupokaalia? :-D

    VastaaPoista
  8. ilman muuta pelataan sitte scramblee. 2-3 hengen tiimeis. scramble o pistoolein muoto hakata tota keikkoo

    VastaaPoista
  9. Olisko se ny sitte tua 18.10. sopiva päivä lyödä lukkoon? Varmaan joku pienehkö säävaraus siihen, en tiä innostaako pakkases tai räntäsatees kauheesti viskoo. Tosin jos ei tolloin, ni sitte ei milloinkaan tänä vuonna?

    Osallistumismaksu vois tosiaan olla, mutta ei rahoja viitti mihkään pokaaleihin tuhlata. Voittajille vaan palkinnoks kahisevaa.

    Jos oon ymmärtäny oikein, niin scramble tarkottaa vaan sitä, että pelataan tiimeillä käyttäen jotain erityistä joukkuepelimuotoa? Varsinainen pelimuoto voi olla sitten esim. Best Shot, Worst Shot, Alternate Shot tai Best Score (ks. linkki alkuperäisessä viestissä).

    Noista, ja muistakin mitä mieleen tulee, voitais sitte valita pelitapoja siten, että joka kierroksella pelattais eri lailla. Kierroksia vois ottaa kyllä useampiakin kuin kaks. Tarkotus on kuitenkin se, että EI pelata pelkästään siten, että vaan lasketaan yhteistulokset ja katsotaan mikä pari voittaa, vaan tosiaan otetaan mukaan parikilpailujen elementtejä.

    VastaaPoista
  10. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  11. Jep, se oli huuli. Menis vaikeeks niiden pyttyjen kans, mut kahiseva vois olla ihan jees, jos jotain palkinto tjsp. touhua halajaa kisaan. Kisan suunnitelmat kuulostaa hyvältä.

    VastaaPoista
  12. Palkinnoiks voidaan tietysti laittaa myös kiekkoja, jos niin halutaan. Esim joku ctp-väylä pitää olla ja siinä vois just helposti olla vaikka se lätty palkintona?

    Sitte vois vetää jonku pari väylää niin, että pelkästään putteria saa käyttää jne.

    Päivämäärä on ihan juu.

    VastaaPoista
  13. USDGC amatööri parikisas pelattiin seuraavasti:
    Väylät 1-6 Best scorena (molemmat heittää normisti, parempi tulos ratkasee)

    Väylät 7-12 Alternate shot, (heitetään vuorotellen, eli toinen avaa, toinen jatkaa siitä jne.)

    Väylät 13-18 Best Shot (Molemmat avaa, jatketaan paremmasta, josta molemmat heittää, ja taas jatketaan paremmasta jne.)

    Joku ton tyylinen sekotus vois olla aika sopiva. Jos vedetään esim. kolme kiekkiä, vois ottaa mukaan vielä Worst Shotin, joka on kuin Best shot, mutta pitää jatkaa aina huonommasta paikasta (toinen joukkue valittee).

    VastaaPoista
  14. No nyt tuli Ollilta hyvä ehdotus. Sopii mainiosti. Pitäskö Parikisa alottaa sitten jo joskus 12 pintaan tjsp. ?

    VastaaPoista
  15. ...mitään maksuja tai palkintoja. Tai jos painetaan semmosella, ni eikö silloin olis sitte parempi valita parinsa? Meinaan vaan, että voi sitä onnetonta jolle arpa heittää esim. meikäläisen tiimiinsä. Olis sama ku löis rahansa valkeeseen ja tunkis puohonsa. Etenki jos pelimuoto on tollanen Worst Shot -tyyppinen (mikäli ymmärsin oikein sen ajatuksen). Niin ja vaikka mentäis jotain Best Shotia, jota sen paskemman on vaikeempi kusta (mikäli ymmärsin oikein sen ajatuksen), niin silti se tulee loppupeleis ikään kuin ratsastaneeks sen paremman kaverin siivellä.

    Siis eihän se nyt mullakaan rahasta oo kiinni, ja jokatapaukses saan itteeni paremman tiimikaverin että siinä mieles en poraa, mutta noin niin kuin ideall.. ideo... ajatuksena se on vähä jännä, että arvalla on niin iso osuus, ku kavereilla on rahallista panosta pelissä. Me missään bingossa olla. Että muuten hyvä, mutta vähä huono.

    Vaikka eihän se tietysti mitään herkkua oo jotain Team Aulua vastaan lähtee räpiköimään, jos ilman arpaa mennään, mutta ainaki sillon itte kukin tietää mihinkä on ryhtymäs.

    Tai sitte jätetään tosiaan nuo eurot sivuun ja mennään ihan vaan leikin ja laulun merkeissä. Ja arvotaan niin paljo ku sielu sietää.

    T: Yks moralisti vaan

    VastaaPoista
  16. Ok. Tietysti tääkin on yks asia, että kakka tuuri voi käydä. Jokainen tähän threadiin postannut on kuitenkin parempi ku minä, joten ei mulla huonoa tuuria arpapelissä voi käydä. Mutta jos jotain maksua laittaa, niin oisko ne sit niihin palkintoihin, esim. kiekot? Tai sitte oon ymmärtäny jotain väärin ja phaaaaljon.

    VastaaPoista
  17. Olen pohtinut samaa seikkaa, jonka yks moralisti vaan tuossa edelle mainitsi. Ja olen yhtä mieltä. Ei tällaseen parikisaan tarvi välttämättä valuuttoja sotkea.

    Tosin, jos jokanen antaa ihan nimellisen summan (say 2 egee), ni ei kai siitä ferneeminen viä ala. Ja sitten käytettäisiin sitä Ollin mainitsemaa arvontakorisysteemiä. Esim niin, että Kpään Championshipin tulosten perusteella porukka (parikisaan osallistuva) jaetaan "koviin" ja "viä kovempiin" ja joka parivaljakkoon yksi nimi kummastakin. Ei kai olis paha? Voittajapari saakoon sitten koko potin jaettavaksi. Näin kukaan ei menetä/tienaa isoja summia, mutta pelissä on jonkinlaista lisäjännitystä.

    VastaaPoista
  18. Juu no 2 euroo ei o mitään. Mutta silti joku saa mun tahtomattaan kaveriksi, ja voittopotille hyvästit. Eli jos joka iikka on sellatteehen valmis ni panokset pöytään vaan.

    VastaaPoista
  19. black raider. scramble itsessään tarkottaa jo pelimuotoa, jossa 2 hengen ryhmässä kummatkin avaa väylän ja aina jatketaan parhaasta heittopaikasta.

    VastaaPoista
  20. No niin no. Oheisen linkin perusteella saa vaan eri käsityksen. Toki en tiedä, mitä ammattipiireissä puhutaan.

    http://www.dgcoursereview.com/forums/showthread.php?t=697

    VastaaPoista