syyskuuta 21, 2009

TeeBird vs. Roc - kumpi voitti?

Ostin juuri TeeBirdin ja Rocin, molemmat itselleni lähes täysin uusia tuttavuuksia. Molemmat ovat suosittuja ammattilaisten keskuudessa, joten pakkohan itsekin sellaiset oli hankkia. TeeBird on suhteellisen vakaa fairway driveri ja Roc huippuvakaa midrange.

Kiekot eivät varsinaisesti ole toistensa vaihtoehtoja, joten otsikko on vähän harhaanjohtava. Versus merkintä viittaakin siihen, että heitin Myllymäen radan harjoittelu ja testimielessä kahdesti läpi niin sanotulla yhden kiekon taktiikalla. Eli heitin molemmilla kiekoilla kaikki heitot draiveista putteihin, ja kiersin radan kahteen kertaan.

No kumpi voitti? Yhteistuloksissa Roc oli parempi, mikä ei sinänsä ollut yllätys. Roc on ryöttäsen hyvä kiekko, ja toki sopii paremmin putteihin kuin draiveri. TeeBird oli ehkä vielä hieman vakaampi, mitä odotin, joten sen kanssa meni aikansa, ennenkuin pääsi paremmin jyvälle. Tulokset olivat molemmilla kierroksilla ja molemmilla kiekoilla ihan kelpo luokkaa, omaan tasooni nähden siis. Lähes kaikki tyrät (eli bogit ja yksi tupla) olivat seurausta heikoista puteista, joten kiekkojen piikkiin ei niitäkään voi laittaa.

Hyviä kiekkoja molemmat, varsinkin Rocista tuli imiidetli oma ykkös midrange. Rocin kaltaisella kiekolla on varsinkin Myllymäessä paljon käyttöä, sillä lyhyet väylät pystyy hyvin painamaan midrange kiekolla. Samoin voisin kuvitella, että Jämillä Roc voisi olla kova sana, sillä se lentää VAIN suoraan (jos osaa heittää). Kapeahkot puuväylät ovat kuin tehtyjä Rocille. TeeBird vaatii vielä hieman opettelua, sillä se on hieman erilainen kuin muut driverini. Fairway driverina sekin on varmasti silti omiaan varsinkin lyhyemmille "draiveriväylille".

Tulokset:
Roc: -2, -1
TeeBird: +1, -1

4 kommenttia:

  1. vois melkeen kans hommata ton tee birdin.

    VastaaPoista
  2. Kai se taytyy iteki hommata vaikka toi Roc ja opetella silla suora heitto. Olis kateva mones paikas.

    VastaaPoista
  3. Juu, en tainnu viä sanoo, mutta Roc on kiekkona MONI!

    VastaaPoista